maanantai 6. heinäkuuta 2009

Viikonlopun valokuvia...

Tänä viikonloppuna olen pitkästä aikaa päässyt vähän pidemmälle kotinurkista.
Lauantaisella auto-ajelullamme kävimme pitkästä aikaa TÄÄLLÄ.

Tilapuoti oli pullollaan asiakkaita, ja jotkut hyllyt ammottivat tyhjyyttään... Me saimme kuitenkin paljon ihania herkkuja. Kotimatkalle "matkaevääksi" kardemumma k
orvapuustit sekä Laitilan wirvoitusjuomaa... ;-)
Tuoreet vihannekset, ihana oliivileipä sekä tattaria....



Eilen oli iltapäivällä vierailu Hankoon mieheni siskon luo, -lähdimme aikaisemmin liikenteeseen ja poikkesimme ensin Tammisaaressa.
Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Ilma ei ollut erityisen lämmin, mutta eihän siellä helteellä olisi jaksanut kierrelläkkään... ;-)
Alimmassa kollaasissa näkyvä liike Nyter (lahja- & sisustusliike) on sellainen jossa käyn mielelläni silloin jos Tammisaaressa olemme, -nyt liike oli kiinni joten sain tyytyä ihailemaan vain ikkunan takaa. Cafe EkDahls on myös sellainen jossa käymme, -siellä on ihani
a lahja- ja sisustustavaroita. Tällä kertaa mukaani lähti kaunis lyhty, sekä äidille pieni tuliainen. Lyhdyn mukana tuli myös kaunis koukeroinen seinäteline, -paikka jo katsottuna.
Knipanin ruokalistaa katselimme ulkona, -mutta ennen kotoa lähtöä syöty lohi-katkarapukeitto esti menemästä sisälle. Ensi kerralla reissuun tyhjin vatsoin... ;-)



Olimme varanneet aikaa myös Hangossa kiertelyyn. Kaunpunki on niin ihana, -ensimmäistä kertaa olen siellä käynyt -80 luvun alkupuolella poikaystäväni joka nykyisin siis on ex-mieheni, kanssa picnic retkillä. Nyt viimeisen seitsemän vuoden aikana kaupunki on tullut hyvinkin tutuksi, -nykyinen avomieheni kun asui siellä tavatessamme. Oli ehtinyt asua jo yli 20 vuotta kunnes muutti luokseni. Minullakin olisi ollut mahdollisuus muuttaa hänen luokseen Hankoon, ja voin kertoa että ihan pienen hetken tunsin jonkinlaista "kiusausta" siihen...
Mutta järki voitti; minulla oli täällä perhe, työ, pojillani koulut ja kaverit. Aivan liian suuri muutos olisi ollut. Mieheni talosta oli vain n. 400m meren rannalle.
Olen kuitenkin saanut viettää siellä paljon aikaani. Kun mies on ollut jollakin tuttavallaan remontissa, niin minä ja polkupyöräni olemme olleet mukana ja olen viettänyt päiväni pyöräillen, ihastellen maisemia ja viettäen aikaa meren rannalla. Olemme
olleet myös poikieni kanssa siellä niin että olemme yöpyneet motellissa. Mies ollut päivät remontti hommissa ja me poikien kanssa viettäneet aikaamme mm. uiden! Mutta siitä on jo useampi vuosi... Silloin minulla vielä oli kaksi poikaa...
Tänäkin kesänä on todennäköisesti edessä pitkiä pyöräilyretkiä Hangossa. Mies kun entisenä hankolaisena on näyttänyt monia sellaisia kauniita paikkoja joita itse turistina
en osaisi edes etsiä... Ainoa ikävä "kaiku" Hangolla minulle on siinä, että Esikoiseni elämä päättyi matkalla Hangosta kotiin... Yritän kuitenkin olla miettimättä sitä, ja nauttia Hangosta ihan kuten ennen Poikani poismenoa.
Nyt viikonloppuna oli Regatta, ja ihmisiä sekä veneitä oli vielä eilen iltapäivällä enemmän kuin normaalina viikonloppuna. Ja ikävä kyllä kaupunki niin sotkuinen , kuten joka vuosi Regatan jälkeen.
Olen pikkutytöstä asti pitänyt vedestä; -mutta oikeastaan vain katsomalla sitä... Uidessa en esim. mielelläni sukella, veneessä ja jopa laivassa pelkään ja tule
n merisairaaksi. Mutta varsinkin merenranta, purjeveneet ja niiden mastot, ovat aina olleet jotenkin sellainen rauhoittava näky. Voisin istua rannalla, kalliolla tai venesatamissa vaikka kuinka pitkään vain katsellen ja ihastellen.

Hangon huvilat ovat myös oma lukunsa... Näitä jaksan ihastella vuodesta toiseen.




Loppu ilta kului mukavasti mieheni siskon luona. Siellä kun suunnitellaan taas remonttia...
Tietää minulle siis retkiä Hangon maisemissa. ;-)
Tällainen mukava ja kaunis oli minun viikonloppuni, -helppo tästä ei ole nauttia, kun joka hetki yhä enemmän kaipaan Taivaspoikaani! <3>




8 kommenttia:

  1. Voimia sinulle!

    Ihana viikonlopun olet viettänyt! Ja upeita kuvia olet ottanut! Tammisaari on ehdoton kesäkaupunkisuosikkini Porvoon ohella! Veneillessämme pysähdyimme sinne aina useiksi päiviksi. Nyter on ihana kauppa, en vain ole käynyt siellä omistajanvaihdoksen jälkeen. Miltä näytti kun ikkunoista kurkit? Ainakin valokuvassa ikkunat näyttivät tyhjemmiltä kuin aiemmin.

    Lähetin sinulle viikonloppuna postia. Olin ajattelematon ja laitoin kaikki kuvat kerralla. Toivottavasti kuitenkin tuli perille. Vastaile kun jaksat!

    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Hei taas...Tammisaari on ihana kaupunki ja niin on myös Hanko...Jouni on kotoisin tammisaaresta ja liikumme siellä usein, samoin hangossa jossa Ninnu asuu nykyään, itse olen myös aikoinani haaveillut tammisaareen muutosta, mutta jäi vain unelmaksi, jotenkin kaupungin "vanhanaikaisuus" saa minut aina kerta toisensa jälkeen, ihastelemaan tunnelmaa :)

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia olet ottanut! Tuttuja paikkoja, molemmissa kaupungissa vierailen usein.

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Kiitos ihanasta kommentistasi, se lämmitti todella sydäntäni!
    Kuvakollaasisi Hangosta ovat ihania...Pitäisi päästä itsekin käymään siellä. Minä myös rakastan istuskella merenrannalla,kuunnella lokkien kirkunaa, nuuhkia meren tuoksua ja katsella aaltojen liikkeitä rantakallioita vasten. Mitä kovemmat tyrskyt sen parempi :)) Yksi lempipaikoistani on Porin edustalla oleva Kallon majakka ja sen kauniit paljaat kalliot.. Aurinkoa tiistaipäivääsi!

    VastaaPoista
  5. Ihanat retket ja kauniita kuvia!
    Laitilan limsaa ostan minäkin aina kun sitä on saatavilla, niin ihanan nostalgista...
    Sekä Tammisaari että Hankoo ovat ihania kaupunkeja. Nyterin upeassa liikkeessä olen käynyt ja kahvilassa, herkkuliikkeessä ja Knipanin ravintolassa...
    Hankookin on upea (kesä)kaupunki. Ehkä muutatte sinne viettämään sitten eläkepäiviä ;).

    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  6. Olipa kiva katsoa kuviasi ja lukea mukavasti kerrottu tarinanne. Olemme aamulla lädössä ajelemaan Tammisaareen ;) En muista aiemmin käyneeni joten jo on aikakin ja tässähän tuli jo hyvä opastuskierros !

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia ihanista kaupungeista!

    Voimia jaksaa kantaa Taivaspoikaa sydämessäsi.

    -inari

    VastaaPoista
  8. Voi kuinka tulin iloiseksi katsellessani kuviasi Tammisaaresta, niin tuttu paikka jo 30 vuoden takaa...Nyter on ehdoton lempparipaikkani jossa omistajatkin ovat tulleet jo tutuiksi, paljon olen sieltä ostellut:)Tammisaaressa olen tutustunut jo muutenkin ihaniin ihmisiin ja heidän kotiinsa...kauniita valloittaen jokaisen sydämeni sopukan!:)
    Tammisaari on talvella hiljainen....
    Hanko on minulle taas vieras paikka,..mutta myös kaunis ja mitenkäs on Rauma ja Loviisa! Loviisassa asuu lapsuudenystäväni meren rannalla kauniissa talossa!
    Minäkin pidän veneiden sekä purjeiden ohikiitävästä katselusta rauhallisen mielin....kuunnellen veden liplatusta....
    Kiitos kun näytit tuon Tilapuodin, siellä en ole käynyt, mutta varmaan käyn nyt.

    Lämpimin halauksin ja hyvän päivän toivotuksin!

    VastaaPoista

Iloitsen kommenteista!♥
Muistathan kuitenkin muotoilla sanasi niin ettet loukkaa ketään ja että olet valmis seisomaan sanojesi takana ihan omalla nimelläsikin.
Blogini on julkinen, mutta kirjoitan tänne OMIA näkemyksiäni ja ajatuksiani.
Jos tuntuu että haluat tuoda oman -eriävän- mielipiteesi julki, niin voit laittaa minulle sähköpostia. Näin vältymme turhilta reposteluilta kommentti boxissa!♥